- Ceapa se curață și se taie mărunt, după care se adaugă într-o tigaie antiaderentă și se gatește în ulei de măsline, până când devine translucidă.
- Orezul spălat se adaugă în tigaia cu ulei și ceapă.
- Într-un alt recipient se află supa sau apa fiartă, de acolo luăm căte un polonic și turnăm peste orez învârtind până când se absoarbe, după care mai punem un polonic cu supă și tot așa până când orezul este fiert.
- Sparanghelul spalat se pune la blanșat în apă fierbinte pentru cca. 5 minute.
- Dupa 5 minute se pune într-un vas cu apă rece.
- Sparanghelul se da prin blender formând o pastă.
- Când orezul este aproape fiert adăugăm piureul de sparanghel și mai lăsăm pentru câteva minute pe foc.
- La final se adaugă parmezan sau fulgi de drojdie inactivă pentru varianta vegană.
NOTA: Pentru varianta vegană se consumă alături de o sursă de proteine, cum ar fi tofu, edamame (soia) sau alte leguminoase.
Varianta omnivoră
Densitate calorica per porție:
-
- KCAL: 615
- Proteine: 51 g
- Glucide: 52 g
- Lipide: 22 g
Mod de preparare:
Pieptul de pui tăiat bucăți mici se sotează într-o tigaie antiaderentă cu puțin uleiul de măsline, iar când acesta este aproape gata adăugăm codimentele preferate și smântână de gătit.