Sari la conținut
Instagram
Facebook
  • Acasa
  • Blog
    • Stil de viață sănătos
    • Scădere în greutate
    • Dieta Ketogenică
    • Boala celiacă
  • Rețete
  • Despre Mine
  • Servicii
Meniu
  • Acasa
  • Blog
    • Stil de viață sănătos
    • Scădere în greutate
    • Dieta Ketogenică
    • Boala celiacă
  • Rețete
  • Despre Mine
  • Servicii
  • Acasa
  • Blog
    • Stil de viață sănătos
    • Scădere în greutate
    • Dieta Ketogenică
    • Boala celiacă
  • Rețete
  • Despre Mine
  • Servicii
Meniu
  • Acasa
  • Blog
    • Stil de viață sănătos
    • Scădere în greutate
    • Dieta Ketogenică
    • Boala celiacă
  • Rețete
  • Despre Mine
  • Servicii
Instagram
Facebook

Risotto cu sparanghel

23 august 2021
/
Lorena

Timp de preparare

45

Porții

2

Ingrediente

  • 400g de sparanghel
  • 100 de grame de orez pentru risotto
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • o ceapă mică
  • sare și piper după gust
  • 50 grame de parmezan ras (fulgii de drojdie inactivă – pentru varianta vegană)
  • 300 ml de supa de legume sau apa fiarta cu legume deshidratate.

 

Varianta omnivora:

Ingrediente pentru o porție:

  • 350 g risotto cu sparanghel
  • 150 g piept de pui
  • 3-4 pufuri dintr-un spray cu ulei de măsline sau jumătate de linguriță de ulei măsline.
  • 25g (1 lingură) smântână de gătit 15%

Mod de prepare

  1. Ceapa se curață și se taie mărunt, după care se adaugă într-o tigaie antiaderentă și se gatește în ulei de măsline, până când devine translucidă.
  2. Orezul spălat se adaugă în tigaia cu ulei și ceapă.
  3. Într-un alt recipient se află supa sau apa fiartă, de acolo luăm căte un polonic și turnăm peste orez învârtind până când se absoarbe, după care mai punem un polonic cu supă și tot așa până când orezul este fiert.
  4. Sparanghelul spalat se pune la blanșat în apă fierbinte pentru cca. 5 minute.
  5. Dupa 5 minute se pune într-un vas cu apă rece.
  6. Sparanghelul se da prin blender formând o pastă.
  7. Când orezul este aproape fiert adăugăm piureul de sparanghel și mai lăsăm pentru câteva minute pe foc.
  8. La final se adaugă parmezan sau fulgi de drojdie inactivă pentru varianta vegană.

 

NOTA: Pentru varianta vegană se consumă alături de o sursă de proteine, cum ar fi tofu, edamame (soia) sau alte leguminoase.

Varianta omnivoră

Densitate calorica per porție:

    • KCAL: 615
    • Proteine: 51 g
    • Glucide: 52 g
    • Lipide: 22 g

Mod de preparare:

Pieptul de pui tăiat bucăți mici se sotează într-o tigaie antiaderentă cu puțin uleiul de măsline, iar când acesta este aproape gata adăugăm codimentele preferate și smântână de gătit.

Informații nutriționale

Kcal:
380
Proteine:
18
Carbohidrați:
50
Grăsimi:
12,5

LorenaCrisan

Urmărește-mă pe Instagram

  • Acasa
  • Blog
    • Stil de viață sănătos
    • Scădere în greutate
    • Dieta Ketogenică
    • Boala celiacă
  • Rețete
  • Despre Mine
  • Servicii
Meniu
  • Acasa
  • Blog
    • Stil de viață sănătos
    • Scădere în greutate
    • Dieta Ketogenică
    • Boala celiacă
  • Rețete
  • Despre Mine
  • Servicii
Instagram
Facebook